Magyar Deutsche

Virtuális séta

Panoráma kép

Ecke 22 étterem

Az étterem a főzésmániás szakács által elkészített házias és kedvező árú ételköltemények elfogyasztására keres olyan vendégeket, akik szeretnek kellemes környezetben (hatalmas terasz, dohányzó és nemdohányzó résszel)

  • ebédelni
  • vacsorázni
  • hideg csapolt sört inni
  • sportközvetítéskeket nézni  (a három plazmatévé valamelyikén)
  • limonádé különlegességeket kipróbálni
  • kedves kiszolgálásban részesülni

Amennyiben a fenti kritériumok alapján magára ismert, sok szeretettel várja Önt és kedves ismerőseit, családját az Ecke 22 Étterem minden nap 11.30 és 22.00 között a VI. ker. Lendvay u. 22. szám alatt.

Galéria

Panoráma kép

Magyarországi Németek Könyvtára

A Magyarországi Németek Könyvtára Magyarország legnagyobb nyilvános szakkönyvtára, mely a magyarországi német nemzetiséggel foglalkozik. A könyvtár 2001 áprilisa óta működik a Magyarországi Németek Házának tetőterében, 2005. január 1. óta tartozik a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központhoz.

A könyvtár fő gyűjtőköre átfogja a magyarországi németség teljes irodalmát (történelem, társasági élet, néprajz, művészet, irodalom stb.), beleértve az audiovizuális adathordozókat is. Legfontosabb mellékgyűjtőkörei a Duna menti svábokról, német nyelvterületekről, a nemzetiségi politikáról, a kisebbségvédelemről és a kisebbségi jogokról szóló publikációk. A gyűjteményben mintegy 7000 könyv található.

További információkért látogasson el a könyvtár honlapjára: www.bibliothek.hu

Galéria

Panoráma kép

Rendezvényterem

A ház rendezvénytermei három kölönálló, de egymásba nyiló teremből állnak, összesen közel 100 négyzetméteren. Prezentációs technikát (projektor, flip-chart, írásvetítő) valmint professzionális gasztronómiai ellátást tudunk nyújtani, állófogadás esetén 80-90 fő számára alkalmasak termeink. Művészeti jellegű rendezvények (festménykiállítás, könyvprezentáció, zenei est) lebonyolítására is kiválóan alkalmasak helyiségeink.

Galéria