Magyar Deutsche

Bemutatkozás

Budapest egyik reprezentatív negyedében, diplomáciai övezetben található a Magyarországi Németek Háza. A német belügyminisztérium támogatásából épült impozáns külsejű, igényes belső kialakítású multifunkcionális ingatlan 1500 négyzetméteren rendezvénytermekkel, vendégszobákkal, étteremmel várja az érdeklődőket. A házban találhatók a legfontosabb, országos hatáskörű német egyesületek, szervezetek, valamint a magyarországi németek hetilapja, a Neue Zeitung szerkesztősége is.

haus-der-ungarndeutschenA ház bérelhető rendezvénytermei 100 fő befogadására képesek, szükség esetén prezentációs technikát (tv, videó, projektor, flip-chart) is tudunk biztosítani. Vendégszobáink kétágyasak, 7500,- Ft/fő áron állnak vendégeink rendelkezésére, az ár tartalmazza a reggelit is. Az autóval érkezők a ház udvarán biztonságban tudhatják járműveiket.

Változatos kulturális programjaink már eddig is számos érdeklődőt vonzottak. Könyvbemutató, felolvasóest, festménykiállítás, képzőművészeti est – mind-mind olyan események, melyeknek eddig is otthont adtunk, s a jövőben otthonul szolgálunk. A ház padlásterében könyvtár és archívum is található, amelyben zömmel a magyarországi németek kultúráját, történetét taglaló állomány tekinthető meg.